Energie vergelijken Miedum Start met vergelijken en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Miedum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vandebron en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Miedum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Miedum.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €242

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Miedum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €140 €11,67 €1.573,20
3 jaar Essent €260 €7,22 €1.693,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.813,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Miedum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Miedum:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Miedum met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Miedum? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Miedum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw fantastische welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €217

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Miedum zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hardinxveld-Giessendam.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste stroom maatschappij voor jou. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Miedum


Vind de goedkoopste energie in Miedum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Miedum (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
2 jarig contract
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Overstaphulp
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Nette service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vriendelijke service
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Persoonlijke service
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Miedum

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Miedum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je snel de meest voordelige gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Leeuwarden). Een voordelige leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wijnbergen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Leeuwarden.