Energie vergelijken Mijnsheerenland Start met vergelijken en krijg een korting tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Mijnsheerenland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom zoals Budget Energie en Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Mijnsheerenland? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie tref je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Mijnsheerenland.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €274

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Mijnsheerenland? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €170 €14,17 €1.573,35
3 jaar Oxxio €290 €8,06 €1.693,35
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.813,35

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via deze pagina vergelijk je vluchtig en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Mijnsheerenland”. Tip: filter nu ook op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Mijnsheerenland:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Mijnsheerenland met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Mijnsheerenland? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Mijnsheerenland zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden vaak serieuze welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €230

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Mijnsheerenland zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Harich.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste leverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Mijnsheerenland


Profiteer van de goedkoopste energie in Mijnsheerenland

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Mijnsheerenland (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vriendelijke service
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Online account
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Vaste prijs stroom
Prominente acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
1 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstaphulp
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Mijnsheerenland

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Mijnsheerenland? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij meteen de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Binnenmaas). Een passende gasmaatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Wijster.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Binnenmaas.