Energie vergelijken Wijster Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Wijster? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wijster? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstkorting. Advies nodig? Op deze pagina blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Wijster.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €274

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wijster? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €110 €9,17 €1.621,05
3 jaar Delta €230 €6,39 €1.741,05
5 jaar Delta €0 €0 €1.861,05

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je rap en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Wijster”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Wijster:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Wijster met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Endinet Groep.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Wijster? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Wijster is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak reusachtige welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €224

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wijster zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Rutten.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest betaalbare leverancier die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wijster


Profiteer van de goedkoopste energie in Wijster

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wijster (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Behulpzame service
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Overstaphulp
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Charmante service
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
3 jarig contract
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Wijster

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wijster? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je razendsnel de voordeligste gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Midden-Drenthe). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Hekelingen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Midden-Drenthe.