Energie vergelijken Mirns Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Mirns? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Mirns? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder check je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Mirns.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €274

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn duurder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Mirns? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €240 €20 €1.573,70
3 jaar Budget Energie €360 €10 €1.693,70
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.813,70

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Mirns”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Mirns:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Mirns met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Pure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Mirns? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Mirns is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw formidabele welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €247

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Mirns zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Harskamp.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest betaalbare leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Mirns


Vind de goedkoopste energie in Mirns

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Mirns (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Contract wijzigen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Overstaphulp
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
3 jarig contract
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Mirns

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Mirns? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij snel & overzichtelijk de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (De Friese Meren). Een aantrekkelijke aanbieder ontdekt? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Wilnis.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.