Energie vergelijken Harskamp Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Harskamp? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als E.ON of HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Harskamp? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de geldende korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website check je alle info over gas, stroom en licht in Harskamp.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €251

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Harskamp? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.547,50
3 jaar EnergieFlex €240 €6,67 €1.667,50
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.787,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je vlot en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Harskamp”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Harskamp:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Harskamp waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Eneco.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Harskamp? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Harskamp zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €131

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Harskamp zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Boer.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de goedkoopste leverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Harskamp


Vind de goedkoopste energie in Harskamp

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Harskamp (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Persoonlijke service
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede service
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Goede medewerkers
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Harskamp

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Harskamp? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je nu de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Ede). Een aantrekkelijke partij gevonden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken s-Gravenpolder.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Ede.