Energie vergelijken Moerdijk Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Moerdijk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Energieflex en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Moerdijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker ontdek je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting. Is het onbekend voor jou? Op onze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Moerdijk.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €194

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Moerdijk? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.573,80
3 jaar Essent €380 €10,56 €1.693,80
5 jaar Essent €0 €0 €1.813,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Moerdijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Moerdijk:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Moerdijk waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Moerdijk? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Moerdijk zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven jouw hoge welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €160

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Moerdijk zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Haskerdijken.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt eenvoudig de meest aantrekkelijke energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Moerdijk


Ontdek de goedkoopste energie in Moerdijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Moerdijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Simpele voorwaarden
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede service
Sublieme acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Eenvoudig afsluiten
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Overstapservice
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Behulpzame service
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Moerdijk

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Moerdijk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij snel & overzichtelijk de voordeligste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Moerdijk). Een geschikte partij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wilsum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Moerdijk.