Energie vergelijken Moerkapelle Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Moerkapelle? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals UnitedConsumers en Qurrent. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Moerkapelle? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Moerkapelle.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €234

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Moerkapelle? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €130 €10,83 €1.573,90
3 jaar NLE €400 €11,11 €1.693,90
5 jaar NLE €0 €0 €1.813,90

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Moerkapelle”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Moerkapelle:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Moerkapelle met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Moerkapelle? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Moerkapelle zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met immense welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €249

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Moerkapelle zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hasselt.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de voordeligste leverancier voor jou. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Moerkapelle


Overstappen naar de goedkoopste energie in Moerkapelle

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Moerkapelle (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette klantenservice
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Direct overstappen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Persoonlijk advies
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel overstappen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Moerkapelle

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Moerkapelle? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je binnen mum van tijd de goedkoopste gas aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Zuidplas). Een passende leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Windraak.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Zuidplas.