Energie vergelijken Monnickendam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Monnickendam? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn aanbieders van stroom zoals bijv. Engie en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Monnickendam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder check je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Via deze website tref je handige info over gas, stroom en licht in Monnickendam.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €184

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Monnickendam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.574,20
3 jaar Energiedirect.nl €140 €3,89 €1.694,20
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.814,20

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Monnickendam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Monnickendam:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Monnickendam waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Monnickendam? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Monnickendam zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren doorgaans sensationele welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €204

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Monnickendam zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Havelte.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw situatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Monnickendam


Vind de goedkoopste energie in Monnickendam

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Monnickendam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Sympatieke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Nette service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Sympatieke service
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Betalen in termijnen
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Persoonlijke service
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
2 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Persoonlijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Monnickendam

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Monnickendam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je direct de voordeligste aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Waterland). Een passende gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Winterswijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Waterland.