Energie vergelijken Montfoort Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Montfoort? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals Energieflex en Innova Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Montfoort? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij ontdek je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Via deze website tref je alle info over gas, stroom en licht in Montfoort.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €277

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Montfoort? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.574,30
3 jaar Budget Energie €160 €4,44 €1.694,30
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.814,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Montfoort”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Montfoort:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Montfoort waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Montfoort? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Montfoort zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen werken met goede welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €176

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Montfoort zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hazerswoude.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope leverancier voor jou. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Montfoort


Profiteer van de goedkoopste energie in Montfoort

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Montfoort (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel af te sluiten
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vaste prijs gas
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel af te sluiten
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Online verbruik inzien
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Montfoort

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Montfoort? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen mum van tijd de meest voordelige maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Montfoort). Een goedkope partij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Corle.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Montfoort.