Energie vergelijken Hazerswoude Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Hazerswoude? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals Allure Energie of Pure Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hazerswoude? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker check je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Hazerswoude.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €245

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Hazerswoude? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.548,10
3 jaar EnergieFlex €360 €10 €1.668,10
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.788,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze website vergelijk je snel & vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Hazerswoude”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Hazerswoude:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Hazerswoude waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder NLE.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hazerswoude? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Hazerswoude zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met formidabele welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €204

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hazerswoude zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Borgsweer.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet direct de meest goedkope maatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hazerswoude


Zo vind je de goedkoopste energie in Hazerswoude

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hazerswoude (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Duidelijke voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Online account
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Sympatieke service
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hazerswoude

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hazerswoude? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je snel & overzichtelijk de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Alphen aan den Rijn). Een aantrekkelijke partij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sambeek.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Alphen aan den Rijn.