Energie vergelijken Mookhoek Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Mookhoek? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als bijvoorbeeld E.ON en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Mookhoek? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per leverancier ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Mookhoek.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €177

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Mookhoek? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €240 €20 €1.574,45
3 jaar Eneco €190 €5,28 €1.694,45
5 jaar Eneco €0 €0 €1.814,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze tool vergelijk je supersnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Mookhoek”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Mookhoek:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Mookhoek met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Allure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Mookhoek? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Mookhoek is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak hoge welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €149

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Mookhoek zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Heeg.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt eenvoudig de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Mookhoek


Overstappen naar de goedkoopste energie in Mookhoek

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Mookhoek (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Online account
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Meerdere contracten
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede klantenservice
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Charmante service
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Direct overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Contract wijzigen
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Mookhoek

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Mookhoek? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je zonder problemen de meest goedkope gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Strijen). Een passende aanbieder ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kotten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Strijen.