Energie vergelijken Moordrecht Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Moordrecht? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomleveranciers als bijvoorbeeld Budget Energie of Vattenfall. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Moordrecht? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier lees je handige info over stroom, gas en licht in Moordrecht.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €204

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Moordrecht? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.574,50
3 jaar NLE €200 €5,56 €1.694,50
5 jaar NLE €0 €0 €1.814,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Moordrecht”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Moordrecht:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Moordrecht met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Anode Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Moordrecht? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Moordrecht zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders geven jouw goede welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €295

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Moordrecht zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Heel.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest goedkope maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Moordrecht


Vind de goedkoopste energie in Moordrecht

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Moordrecht (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Flexibele gasprijs
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Online account
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Verbruik advies
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Direct overstappen
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Moordrecht

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor warm water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Moordrecht? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je meteen de meest goedkope gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Zuidplas). Een betaalbare gasmaatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Meddo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Zuidplas.