Energie vergelijken Heel Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Heel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als Clean Energy en NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Heel? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke aanbieder vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Hier tref je alle details over stroom, gas en licht in Heel.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €227

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Heel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.548,30
3 jaar Vattenfall €400 €11,11 €1.668,30
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.788,30

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Heel”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Heel:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Heel die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Powerpeers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Heel? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Heel zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden namelijk verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €275

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Heel zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Bornwird.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de voordeligste aanbieder die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Heel


Ontdek de goedkoopste energie in Heel

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Heel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vriendelijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Meerdere contracten
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vriendelijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Diverse prijsafspraken
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Contract wijzigen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vriendelijke service
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
1 jarig contract
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Heel

Ons gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Heel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je probleemloos de meest goedkope maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Maasgouw). Een voordelige organisatie gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Sas van Gent.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Maasgouw.