Energie vergelijken Muiden Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Muiden? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Anode Energie of Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Muiden? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Muiden.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €183

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Muiden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.574,65
3 jaar Green Choice €230 €6,39 €1.694,65
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.814,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze tool vergelijk je vlot en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Muiden”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Muiden:

 1. Clean Energy
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Muiden die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Muiden? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Muiden zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders hanteren doorgaans speciale welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €197

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Muiden zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Heemserveen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de voordeligste stroomleverancier voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Muiden


Ontdek de goedkoopste energie in Muiden

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Muiden (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs stroom
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
3 jarig contract
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Goede klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Muiden

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Muiden? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij zonder problemen de meest goedkope gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Muiden). Een interessante maatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Woold.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Muiden.