Energie vergelijken Munnekeburen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Munnekeburen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals Essent en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Munnekeburen? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie ontdek je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Hier blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Munnekeburen.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €193

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Munnekeburen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.574,75
3 jaar Engie €250 €6,94 €1.694,75
5 jaar Engie €0 €0 €1.814,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Munnekeburen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Munnekeburen:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Munnekeburen met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Munnekeburen? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Munnekeburen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hanteren doorgaans hoge welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €268

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Munnekeburen zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Heemstede.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de goedkoopste energieaanbieder voor jouw situatie. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Munnekeburen


Profiteer van de goedkoopste energie in Munnekeburen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Munnekeburen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Nette service
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
3 jarig contract
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
2 jarig contract
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vaste & variabele prijzen
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Simpele voorwaarden
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Charmante service
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste prijs stroom
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Munnekeburen

Jullie gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Munnekeburen? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je gemakkelijk de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Weststellingwerf). Een betaalbare aanbieder ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wissenkerke.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Weststellingwerf.