Energie vergelijken Musselkanaal Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Musselkanaal? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Vrijopnaam of NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Musselkanaal? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle info over gas, stroom en licht in Musselkanaal.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €213

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Musselkanaal? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.575,00
3 jaar Essent €300 €8,33 €1.695,00
5 jaar Essent €0 €0 €1.815,00

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Musselkanaal”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Musselkanaal:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Musselkanaal die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Essent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Musselkanaal? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Musselkanaal is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hebben gewoonlijk interessante welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €218

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Musselkanaal zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Heerhugowaard.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest betaalbare stroomleverancier voor jou. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Musselkanaal


Profiteer van de goedkoopste energie in Musselkanaal

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Musselkanaal (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Goede klantenservice
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Goede klantenservice
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Musselkanaal

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Musselkanaal? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je meteen de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Stadskanaal). Een interessante gas leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wittem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Stadskanaal.