Energie vergelijken Heerhugowaard Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Heerhugowaard? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers zoals Anode Energie en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Heerhugowaard? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina blader je door alle details over stroom, gas en licht in Heerhugowaard.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €270

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Heerhugowaard? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.548,80
3 jaar Delta €180 €5,00 €1.668,80
5 jaar Delta €0 €0 €1.788,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze tool vergelijk je supersnel en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Heerhugowaard”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Heerhugowaard:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Heerhugowaard waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Enduris.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Heerhugowaard? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Heerhugowaard is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen werken met sublieme welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €299

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Heerhugowaard zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Bovensmilde.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest voordelige aanbieder voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Heerhugowaard


Zo vind je de goedkoopste energie in Heerhugowaard

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Heerhugowaard (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
1 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Heerhugowaard

Gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Heerhugowaard? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je gemakkelijk de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Heerhugowaard). Een interessante organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Scharendijke.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Heerhugowaard.