Energie vergelijken Nes Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Nes? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroomaanbieders als Energiedirect.nl en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Nes? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Nes.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €193

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Nes? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.575,75
3 jaar Qurrent €130 €3,61 €1.695,75
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.815,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vlot en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Nes”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Nes:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Nes met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Nes? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Nes zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden je formidabele welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €167

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nes zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Heijenrath.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Nes


Stap over naar de goedkoopste energie in Nes

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Nes (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vriendelijke service
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
2 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Simpele voorwaarden
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Nes

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Nes? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je binnen mum van tijd de goedkoopste gas aanbieder. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Dongeradeel). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Wons.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dongeradeel.