Energie vergelijken Wormerveer Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wormerveer? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld UnitedConsumers of Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wormerveer? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker vergelijk je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Via deze website ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Wormerveer.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €277

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Wormerveer? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.623,60
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.743,60
5 jaar NLE €0 €0 €1.863,60

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Wormerveer”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Wormerveer:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Wormerveer die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Energiedirect.nl.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wormerveer? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Wormerveer zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas werken met verrassende welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €146

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wormerveer zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Schildwolde.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de voordeligste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wormerveer


Stap over naar de goedkoopste energie in Wormerveer

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Wormerveer (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
1 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Online account
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Betalen in termijnen
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wormerveer

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wormerveer? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je meteen de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Zaanstad). Een interessante aanbieder achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hinnaard.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Zaanstad.