Energie vergelijken Nieuw-Amsterdam Start met vergelijken en bespaar wel €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Nieuw-Amsterdam? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals UnitedConsumers en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Nieuw-Amsterdam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de prijs per jaar en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina check je handige info over gas, stroom en licht in Nieuw-Amsterdam.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €230

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Nieuw-Amsterdam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.576,50
3 jaar Energiedirect.nl €280 €7,78 €1.696,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.816,50

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Nieuw-Amsterdam”. Tip: filter nu ook op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nieuw-Amsterdam:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Nieuw-Amsterdam waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Budget Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Nieuw-Amsterdam? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Nieuw-Amsterdam zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers hanteren doorgaans prachtige welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €191

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Nieuw-Amsterdam zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Hellouw.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nieuw-Amsterdam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Nieuw-Amsterdam

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Nieuw-Amsterdam (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Persoonlijke service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Overstapservice
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste prijs stroom
Concurrerende acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel overstappen
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele gasprijs
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Nieuw-Amsterdam

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Nieuw-Amsterdam? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je nu de meest voordelige gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Emmen). Een betaalbare maatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ypecolsga.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Emmen.