Energie vergelijken Ypecolsga Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Ypecolsga? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als Energieflex of Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ypecolsga? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Ypecolsga.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €257

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ypecolsga? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.624,20
3 jaar NLE €220 €6,11 €1.744,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.864,20

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Ypecolsga”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ypecolsga:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Ypecolsga waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ypecolsga? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Ypecolsga is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders stunten met fantastische welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €138

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ypecolsga zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Schoonhoven.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Ypecolsga


Stap over naar de goedkoopste energie in Ypecolsga

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ypecolsga (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele gasprijs
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vaste prijs gas
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele stroomprijzen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Nette klantenservice
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Sympatieke service
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ypecolsga

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ypecolsga? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij nu de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope aanbieder aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hollandsche Rading.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.