Energie vergelijken Nieuw-Dordrecht Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Nieuw-Dordrecht? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals Essent of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Nieuw-Dordrecht? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Nieuw-Dordrecht.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €209

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Nieuw-Dordrecht? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €240 €20 €1.576,70
3 jaar Essent €320 €8,89 €1.696,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.816,70

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze tool vergelijk je gauw en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Nieuw-Dordrecht”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nieuw-Dordrecht:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Nieuw-Dordrecht die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Nieuw-Dordrecht? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Nieuw-Dordrecht zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen stunten met huizenhoge welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €134

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Nieuw-Dordrecht zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hem.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt nu de goedkoopste leverancier voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Nieuw-Dordrecht


Overstappen naar de goedkoopste energie in Nieuw-Dordrecht

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Nieuw-Dordrecht (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Behulpzame service
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Online account
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vaste & variabele prijzen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede klantenservice
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nieuw-Dordrecht

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Nieuw-Dordrecht? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je snel de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Emmen). Een interessante maatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Zaandam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Emmen.