Energie vergelijken Nieuw Scheemda Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Nieuw Scheemda? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroomleveranciers zoals Budget Energie of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Nieuw Scheemda? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website check je praktische info over gas, stroom en licht in Nieuw Scheemda.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €252

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Nieuw Scheemda? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.576,40
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.696,40
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.816,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via deze website vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Nieuw Scheemda”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Nieuw Scheemda:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Nieuw Scheemda die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Allure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Nieuw Scheemda? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Nieuw Scheemda zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden je immense welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €148

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Nieuw Scheemda zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hellendoorn.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de voordeligste aanbieder voor jouw situatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Nieuw Scheemda


Vind de goedkoopste energie in Nieuw Scheemda

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Nieuw Scheemda (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Charmante service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel oversluiten
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette service
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele gasprijzen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Verbruik advies
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Nieuw Scheemda

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Nieuw Scheemda? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij probleemloos de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Oldambt). Een passende aanbieder gevonden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Yde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Oldambt.