Energie vergelijken Hellendoorn Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Hellendoorn? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hellendoorn? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij check je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Hellendoorn.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €224

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Hellendoorn? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.550,20
3 jaar Eneco €140 €3,89 €1.670,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.790,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hellendoorn”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Hellendoorn:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Hellendoorn met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Oxxio.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hellendoorn? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Hellendoorn zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans speciale welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €153

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hellendoorn zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Bronnegerveen.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare leverancier voor jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hellendoorn


Profiteer van de goedkoopste energie in Hellendoorn

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Hellendoorn (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstapservice
Prominente acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Online account
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs gas
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Snel oversluiten
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Hellendoorn

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hellendoorn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je in luttele seconden de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Hellendoorn). Een goedkope organisatie gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Schoondijke.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Hellendoorn.