Energie vergelijken Nieuwlande Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Nieuwlande? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Eneco en Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Nieuwlande? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Nieuwlande.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €235

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Nieuwlande? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.578,10
3 jaar Qurrent €280 €7,78 €1.698,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.818,10

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Nieuwlande”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nieuwlande:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Nieuwlande met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Nieuwlande? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Nieuwlande is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen stunten met interessante welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €200

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Nieuwlande zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Hezingen.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jou. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nieuwlande


Vind de goedkoopste energie in Nieuwlande

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Nieuwlande (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette klantenservice
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
3 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Behulpzame service
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Sympatieke service
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Nette klantenservice
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Nieuwlande

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Nieuwlande? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij binnen mum van tijd de voordeligste gasleverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Hoogeveen). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Zevenhuizen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Hoogeveen.