Energie vergelijken Nieuwolda Start met vergelijken en bespaar maar liefst €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Nieuwolda? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom zoals Clean Energy of NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Nieuwolda? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier blader je door handige info over stroom, gas en licht in Nieuwolda.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €201

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Nieuwolda? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €240 €20 €1.578,20
3 jaar Engie €300 €8,33 €1.698,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.818,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met de vergelijker vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nieuwolda”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Nieuwolda:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Nieuwolda die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij RENDO Netwerken.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Nieuwolda? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Nieuwolda is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven jouw aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €249

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Nieuwolda zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Hichtum.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke aanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Nieuwolda


Vind de goedkoopste energie in Nieuwolda

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Nieuwolda (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
3 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Charmante service
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Behulpzame service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel af te sluiten
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Nieuwolda

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Nieuwolda? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je binnen een paar seconden de meest goedkope aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Oldambt). Een goedkope organisatie achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Zieuwent.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Oldambt.