Energie vergelijken Zieuwent Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zieuwent? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders zoals De Vastelastenbond of Powerpeers. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Zieuwent? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Zieuwent.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €235

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Zieuwent? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.625,90
3 jaar Eneco €240 €6,67 €1.745,90
5 jaar Eneco €0 €0 €1.865,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze pagina vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Zieuwent”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Zieuwent:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Zieuwent met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij HVC.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Zieuwent? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Zieuwent zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden vaak hoge welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €283

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Zieuwent zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Sint Maarten.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft eenvoudig de meest betaalbare energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zieuwent


Ontdek de goedkoopste energie in Zieuwent

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Zieuwent (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel oversluiten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
1 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Online account
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Zieuwent

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Zieuwent? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je snel de goedkoopste leverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Oost Gelre). Een passende leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Hoorn.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Oost Gelre.