Energie vergelijken Nijeveen Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Nijeveen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. Budget Energie of MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Nijeveen? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina tref je alle details over gas, stroom en licht in Nijeveen.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €223

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Nijeveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €130 €10,83 €1.579,15
3 jaar NLE €170 €4,72 €1.699,15
5 jaar NLE €0 €0 €1.819,15

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je vlot en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nijeveen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Nijeveen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Nijeveen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Innova Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Nijeveen? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Nijeveen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met fantastische welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €251

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Nijeveen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Hoensbroek.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Nijeveen


Ontdek de goedkoopste energie in Nijeveen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Nijeveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
3 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Verschillende contracten
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Snel overstappen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Vaste prijs gas
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vaste prijs stroom
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vriendelijke service
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Nijeveen

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Nijeveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij vandaag nog de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Meppel). Een voordelige gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Zuidlaarderveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Meppel.