Energie vergelijken Nijland Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Nijland? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Allure Energie en Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nijland? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Nijland.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €243

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Nijland? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €170 €14,17 €1.579,35
3 jaar EnergieFlex €210 €5,83 €1.699,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.819,35

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze pagina vergelijk je vluchtig en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Nijland”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nijland:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Nijland met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Nijland? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Nijland zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak fantastische welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €192

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nijland zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Hollandsche Rading.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt eenvoudig de meest aantrekkelijke leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nijland


Ontdek de goedkoopste energie in Nijland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Nijland (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
2 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Persoonlijk advies
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
2 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Simpele voorwaarden
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Overstapservice
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Variabele stroomprijzen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Nijland

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Nijland? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je snel de meest voordelige gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een passende gasmaatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Zuidschermer.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.