Energie vergelijken Hollandsche Rading Start met vergelijken en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Hollandsche Rading? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als Allure Energie en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hollandsche Rading? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Advies nodig? Op onze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Hollandsche Rading.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €274

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hollandsche Rading? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.553,15
3 jaar Eneco €410 €11,39 €1.673,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.793,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hollandsche Rading”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hollandsche Rading:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Hollandsche Rading met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hollandsche Rading? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Hollandsche Rading is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hebben gewoonlijk prachtige welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €196

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hollandsche Rading zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Dalmsholte.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft eenvoudig de meest voordelige energieleverancier voor jouw situatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hollandsche Rading


Zo vind je de goedkoopste energie in Hollandsche Rading

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hollandsche Rading (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel af te sluiten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Flexibele gasprijs
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Online verbruik inzien
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
3 jarig contract
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hollandsche Rading

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hollandsche Rading? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je in minder dan een minuut de goedkoopste gasmaatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (De Bilt). Een passende gasmaatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Slochteren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente De Bilt.