Energie vergelijken Zuidschermer Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zuidschermer? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Budget Energie en Pure Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Zuidschermer? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Hier blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Zuidschermer.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €186

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zuidschermer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.627,05
3 jaar Essent €150 €4,17 €1.747,05
5 jaar Essent €0 €0 €1.867,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuidschermer”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Zuidschermer:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Zuidschermer met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Coteq Netbeheer.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zuidschermer? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Zuidschermer is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hanteren doorgaans serieuze welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €270

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Zuidschermer zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Slochteren.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de goedkoopste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zuidschermer


Profiteer van de goedkoopste energie in Zuidschermer

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Zuidschermer (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs gas
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Aangename service
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Overstaphulp
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Zuidschermer

Jullie gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Zuidschermer? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Schermer). Een geschikte aanbieder gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Hurdegaryp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Schermer.