Energie vergelijken Noord-Holland Start met vergelijken en bespaar tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Noord-Holland? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als DELTA en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Noord-Holland? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder check je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Noord-Holland.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €275

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Noord-Holland? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.628,05
3 jaar Oxxio €350 €9,72 €1.748,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.868,05

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Noord-Holland”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Noord-Holland:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Noord-Holland waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Noord-Holland? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Noord-Holland zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk verrassende welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €135

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Noord-Holland zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Spierdijk.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw situatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Noord-Holland


Zo vind je de goedkoopste energie in Noord-Holland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Noord-Holland (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede service
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Verbruik aanpassen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Goede klantenservice
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vriendelijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Noord-Holland

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Noord-Holland? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen no-time de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Noord-Holland). Een voordelige aanbieder gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Jislum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Noord-Holland.