Energie vergelijken Spierdijk Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Spierdijk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals Eneco en Fenor. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Spierdijk? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere organisatie tref je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Spierdijk.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €210

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Spierdijk? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.602,30
3 jaar Green Choice €320 €8,89 €1.722,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.842,30

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Spierdijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Spierdijk:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Spierdijk waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Essent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Spierdijk? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Spierdijk is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met fantastische welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €197

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Spierdijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Niekerk.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Spierdijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Spierdijk

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Spierdijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel af te sluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig afsluiten
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Spierdijk

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Spierdijk? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij nu de meest betaalbare leverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Koggenland). Een geschikte aanbieder gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Dirksland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Koggenland.