Energie vergelijken Noordhorn Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Noordhorn? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Eneco of NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Noordhorn? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Noordhorn.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €241

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Noordhorn? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.580,30
3 jaar NLE €400 €11,11 €1.700,30
5 jaar NLE €0 €0 €1.820,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Noordhorn”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Noordhorn:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Noordhorn waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Allure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Noordhorn? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Noordhorn is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren doorgaans enorme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €260

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Noordhorn zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hooge Mierde.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de goedkoopste stroomleverancier voor jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Noordhorn


Vind de goedkoopste energie in Noordhorn

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Noordhorn (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Meerdere contracten
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
3 jarig contract
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik aanpassen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Noordhorn

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Noordhorn? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je probleemloos de voordeligste gasleverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Zuidhorn). Een geschikte partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Zwartewaal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Zuidhorn.