Energie vergelijken Noordscheschut Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Noordscheschut? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals Eneco of Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Noordscheschut? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per aanbieder check je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Direct meer informatie lezen? Via deze website blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Noordscheschut.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €196

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Noordscheschut? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €230 €19,17 €1.580,40
3 jaar Qurrent €420 €11,67 €1.700,40
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.820,40

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels de vergelijker vergelijk je gauw en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Noordscheschut”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Noordscheschut:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Noordscheschut waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Noordscheschut? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Noordscheschut is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers werken met fantastische welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €220

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Noordscheschut zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hoogeloon.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de meest voordelige aanbieder voor jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Noordscheschut


Stap over naar de goedkoopste energie in Noordscheschut

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Noordscheschut (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Behulpzame service
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Verbruik advies
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Charmante service
Interessante kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Sympatieke service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
2 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Snel oversluiten
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Noordscheschut

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Noordscheschut? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je zonder problemen de voordeligste aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Hoogeveen). Een interessante leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Zweeloo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Hoogeveen.