Energie vergelijken Noordwolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Noordwolde? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals Budget Energie en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Noordwolde? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website check je alle details over stroom, gas en licht in Noordwolde.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €178

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Noordwolde? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Delta €120 €10 €1.580,60
3 jaar Delta €140 €3,89 €1.700,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.820,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je vluchtig en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Noordwolde”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Noordwolde:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Noordwolde waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij E.ON.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Noordwolde? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Noordwolde zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden vaak immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €299

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aankomende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Noordwolde zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Hoogeveen.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de goedkoopste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Noordwolde


Vind de goedkoopste energie in Noordwolde

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Noordwolde (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik advies
Sublieme acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel overstappen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette service
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Persoonlijke service
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Noordwolde

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Noordwolde? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij makkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Weststellingwerf). Een voordelige organisatie gevonden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Zwinderen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Weststellingwerf.