Energie vergelijken Aalsum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Aalsum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals Essent en Qwint. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Aalsum? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Aalsum.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €264

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Aalsum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.510,40
3 jaar EnergieFlex €180 €5,00 €1.630,40
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.750,40

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Aalsum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Aalsum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Aalsum met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Eneco.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Aalsum? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Aalsum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak gigantische welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €200

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Aalsum zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Staphorst.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Aalsum


Profiteer van de goedkoopste energie in Aalsum

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Aalsum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Overstapservice
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Online verbruik inzien
Sublieme acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Overstapservice
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Aalsum

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Aalsum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Dongeradeel). Een betaalbare gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kaard.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Dongeradeel.