Energie vergelijken Houwerzijl Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Houwerzijl? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Clean Energy of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Houwerzijl? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Houwerzijl.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €177

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Houwerzijl? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.555,30
3 jaar Delta €200 €5,56 €1.675,30
5 jaar Delta €0 €0 €1.795,30

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van de vergelijker vergelijk je vluchtig en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Houwerzijl”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Houwerzijl:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Houwerzijl waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Houwerzijl? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Houwerzijl zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers hanteren huizenhoge welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €140

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Houwerzijl zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Dedemsvaart.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Houwerzijl


Zo vind je de goedkoopste energie in Houwerzijl

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Houwerzijl (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Nette klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel oversluiten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Snel overstappen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Houwerzijl

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Houwerzijl? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je eenvoudig de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (De Marne). Een interessante leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Staphorst.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente De Marne.