Energie vergelijken Oentsjerk Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oentsjerk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Energieflex of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oentsjerk? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting. Advies nodig? Via deze website tref je praktische info over stroom, gas en licht in Oentsjerk.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €278

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oentsjerk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.581,70
3 jaar Energiedirect.nl €360 €10 €1.701,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.821,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze website vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oentsjerk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Oentsjerk:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Oentsjerk waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Vandebron.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oentsjerk? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Oentsjerk zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders werken met sensationele welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €157

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oentsjerk zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Huissen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest goedkope maatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oentsjerk


Stap over naar de goedkoopste energie in Oentsjerk

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Oentsjerk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Charmante service
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel overstappen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Snel oversluiten
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Variabele gasprijzen
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verbruik advies
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oentsjerk

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oentsjerk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij gemakkelijk de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Tytsjerksteradiel). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Aarle-Rixtel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Tytsjerksteradiel.