Energie vergelijken Oldeberkoop Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oldeberkoop? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Vandebron of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oldeberkoop? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina tref je alle details over gas, stroom en licht in Oldeberkoop.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €198

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oldeberkoop? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.582,20
3 jaar EnergieFlex €140 €3,89 €1.702,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.822,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met de vergelijker vergelijk je gauw en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Oldeberkoop”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Oldeberkoop:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Oldeberkoop waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Coteq Netbeheer.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oldeberkoop? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Oldeberkoop zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden vaak prachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €179

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oldeberkoop zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Hurdegaryp.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de goedkoopste leverancier die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oldeberkoop


Zo vind je de goedkoopste energie in Oldeberkoop

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oldeberkoop (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Nette service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Persoonlijke service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Goede service
Interessante kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oldeberkoop

Ons gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Oldeberkoop? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij nu de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Ooststellingwerf). Een passende maatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Acquoy.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Ooststellingwerf.