Energie vergelijken Hurdegaryp Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Hurdegaryp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Clean Energy of Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hurdegaryp? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website check je alle info over stroom, gas en licht in Hurdegaryp.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €192

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hurdegaryp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.556,00
3 jaar Vattenfall €340 €9,44 €1.676,00
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.796,00

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Hurdegaryp”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Hurdegaryp:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Hurdegaryp waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Vattenfall.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hurdegaryp? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Hurdegaryp zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders geven namelijk serieuze welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €273

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en scherpste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hurdegaryp zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Den Burg.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest betaalbare maatschappij voor jou. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hurdegaryp


Overstappen naar de goedkoopste energie in Hurdegaryp

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu snel de goedkoopste stroom in Hurdegaryp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette service
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Sympatieke service
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verschillende contracten
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hurdegaryp

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hurdegaryp? Met behulp van onze gas-vergelijker check je in minder dan een minuut de voordeligste leverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Tytsjerksteradiel). Een aantrekkelijke gasmaatschappij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Steggerda.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Tytsjerksteradiel.