Energie vergelijken Oldeholtpade Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Oldeholtpade? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oldeholtpade? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over gas, stroom en licht in Oldeholtpade.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €190

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Oldeholtpade? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.582,30
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.702,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.822,30

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Oldeholtpade”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Oldeholtpade:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Oldeholtpade waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oldeholtpade? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Oldeholtpade zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden vaak speciale welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €128

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oldeholtpade zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Idaerd.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest voordelige energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oldeholtpade


Zo vind je de goedkoopste energie in Oldeholtpade

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oldeholtpade (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Online account
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Online account
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Charmante service
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste & variabele prijzen
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oldeholtpade

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oldeholtpade? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je makkelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Weststellingwerf). Een passende maatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Aduard.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Weststellingwerf.