Energie vergelijken Idaerd Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Idaerd? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals bijv. Energieflex en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Idaerd? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op onze website lees je praktische info over gas, stroom en licht in Idaerd.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €217

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Idaerd? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.556,10
3 jaar Eneco €360 €10 €1.676,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.796,10

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze website vergelijk je gauw en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Idaerd”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Idaerd:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Idaerd waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Idaerd? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Idaerd is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Aanbieders bieden vaak interessante welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €290

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Idaerd zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Den Dungen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Idaerd


Profiteer van de goedkoopste energie in Idaerd

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Idaerd (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel af te sluiten
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Betalen in termijnen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Duidelijke voorwaarden
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Idaerd

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Idaerd? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij makkelijk de meest voordelige maatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarden). Een interessante organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Stellendam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Leeuwarden.