Energie vergelijken Oldeholtwolde Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Oldeholtwolde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan leveranciers van stroom zoals Vrijopnaam en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oldeholtwolde? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website check je alle info over stroom, gas en licht in Oldeholtwolde.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €234

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oldeholtwolde? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €170 €14,17 €1.582,35
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.702,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.822,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oldeholtwolde”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oldeholtwolde:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Oldeholtwolde met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Budget Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oldeholtwolde? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Oldeholtwolde zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven jouw enorme welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €276

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oldeholtwolde zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Idsegahuizum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest voordelige stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oldeholtwolde


Vind de goedkoopste energie in Oldeholtwolde

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oldeholtwolde (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede service
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijk advies
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oldeholtwolde

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oldeholtwolde? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je makkelijk de meest goedkope gasleverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Weststellingwerf). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Aerdenhout.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Weststellingwerf.