Energie vergelijken Iens Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Iens? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroom maatschappijen als De Vastelastenbond of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Iens? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke cashback-korting. Advies nodig? Via deze website blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Iens.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €277

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Iens? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €210 €17,50 €1.556,30
3 jaar Green Choice €400 €11,11 €1.676,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.796,30

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Iens”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Iens:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Iens met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij UnitedConsumers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Iens? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Iens is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders hanteren gigantische welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €132

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Iens zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Den Horn.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de aantrekkelijkste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Iens


Profiteer van de goedkoopste energie in Iens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Iens (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Nette klantenservice
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Contract wijzigen
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Contract wijzigen
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Iens

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Iens? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je snel & overzichtelijk de goedkoopste maatschappij. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Littenseradiel). Een interessante organisatie ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Steyl.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Littenseradiel.