Energie vergelijken Oldemarkt Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Oldemarkt? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen zoals bijv. UnitedConsumers of Fenor. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Oldemarkt? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Oldemarkt.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €258

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oldemarkt? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.582,55
3 jaar Eneco €210 €5,83 €1.702,55
5 jaar Eneco €0 €0 €1.822,55

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je snel & moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Oldemarkt”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oldemarkt:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Oldemarkt waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over E.ON.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oldemarkt? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Oldemarkt is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk daverende welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €223

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oldemarkt zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in IJhorst.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest betaalbare stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oldemarkt


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oldemarkt

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Oldemarkt (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Charmante service
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstaphulp
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online verbruik inzien
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Sublieme acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Online account
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Behulpzame service
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oldemarkt

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oldemarkt? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je snel de meest goedkope maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Steenwijkerland). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Akersloot.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Steenwijkerland.