Energie vergelijken Olst Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Olst? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroommaatschappijen zoals Budget Energie of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Olst? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder check je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Olst.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €218

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Olst? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €110 €9,17 €1.582,80
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.702,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.822,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze pagina vergelijk je vlot en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Olst”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Olst:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Olst met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Essent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Olst? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Olst zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €269

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Olst zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in IJsselstein.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste aanbieder voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Olst


Vind de goedkoopste energie in Olst

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Olst (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele of vaste prijs
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstapservice
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Variabele gasprijzen
Goede aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste prijs gas
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Olst

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Olst? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Olst-Wijhe). Een aantrekkelijke maatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Alde Leie.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Olst-Wijhe.