Energie vergelijken IJsselstein Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in IJsselstein? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan aanbieders van stroom zoals DELTA of Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in IJsselstein? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier check je de jaarlijkse kosten en de optionele korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in IJsselstein.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €211

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in IJsselstein? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.556,60
3 jaar Vattenfall €140 €3,89 €1.676,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.796,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers IJsselstein”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in IJsselstein:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in IJsselstein waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in IJsselstein? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats IJsselstein is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas geven jouw sublieme welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €145

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In IJsselstein zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Deurningen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de meest aantrekkelijke energieaanbieder die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken IJsselstein


Zo vind je de goedkoopste energie in IJsselstein

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in IJsselstein (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vriendelijke service
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vriendelijke service
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Persoonlijk advies
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Charmante service
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Nette klantenservice
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in IJsselstein

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in IJsselstein? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen mum van tijd de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (IJsselstein). Een interessante organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Stoutenburg.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente IJsselstein.