Energie vergelijken Ommen Start met vergelijken en krijg een korting tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Ommen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroomaanbieders zoals Energiedirect.nl of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ommen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Ommen.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €213

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ommen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.582,95
3 jaar Delta €290 €8,06 €1.702,95
5 jaar Delta €0 €0 €1.822,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van de vergelijker vergelijk je vlot en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ommen”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Ommen:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Ommen waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Huismerk Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ommen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Ommen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden je huizenhoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €222

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ommen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ilpendam.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de voordeligste stroomleverancier voor jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ommen


Vind de goedkoopste energie in Ommen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Ommen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Direct overstappen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede medewerkers
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele of vaste prijs
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ommen

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ommen? Met behulp van onze gas-vergelijker check je gelijk de meest goedkope aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven uit de regio (Ommen). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Alem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Ommen.