Energie vergelijken Indijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Indijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals E.ON en Innova Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Indijk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Indijk.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €221

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Indijk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.556,80
3 jaar Oxxio €180 €5,00 €1.676,80
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.796,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze website vergelijk je gauw en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Indijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Indijk:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Indijk waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Indijk? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Indijk is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden je reusachtige welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €243

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Indijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Diemen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest betaalbare leverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Indijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Indijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Indijk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstaphulp
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Nette klantenservice
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Aangename service
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Indijk

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Indijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je makkelijk de voordeligste aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een betaalbare aanbieder gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Strijbeek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Súdwest-Fryslân.